Bestanden versturen voor energiebedrijven

Als energiebedrijf (netbeerder, energieleverancier, meetbedrijf of energieadviseur) stuurt u veel gegevens naar relaties en klanten. Van het versturen van financiële gegevens naar medewerkers of externen tot aan persoonsgegevens richting overheden en jaarafrekeningen naar klanten. Al deze belangerijke informatie wordt vaak nog per e-mail verstuurd. Anno 2019 is dit helaas niet altijd veilig en conform privacywetgeving zoals de AVG. Datalekken kunnen snel ontstaan en gegevens kunnen op straat belanden. Net als met de energietranisitie is er ook tijd voor een digitale transitie. SecuDoc kan uw energiebedrijf helpen om een aantal slagen te maken in deze digitale transitie zonder dat u uw hele organsiatie daarvoor omgooit.

 

  • Droplinks om veilig bestanden te ontvangen van relaties (die geen SecuDoc hebben)
  • Eenvoudig te implementeren binnen de energiebranche
  • AVG/GDPR-proof, uitsluitend gehost in een Nederlands datacenter
  • Voor zowel verzenden als ontvangen van bestanden
  • Vast bedrag per maand, per maand opzegbaar (afname min. 3 maanden)
SaaS (Software-as-a-Service) - ideaal voor de energiebranche

SaaS (Software-as-a-Service) - ideaal voor de energiebranche

Er zijn verschillende manieren om gegevens beveiligd te delen. Een aantal van deze manieren kunnen grote veranderingen vragen binnen uw organisatie en kunnen veel tijd kosten om te implementeren. SecuDoc bestaat sinds 2018 en is een handige en snelle manier om zakelijke en grote bestanden te versturen en te ontvangen. Omdat SecuDoc een Software-as-a-Service (SaaS) is, is het gemakkelijk om het binnen de energiebranche te implementeren. Het is een cloudoplossing die na het inrichten van accounts voor uw medewekers direct gebruikt kan worden voor het versturen en ontvangen van (grote) bestanden.

Ook is het mogelijk om uw domeinnaam te koppelen aan SecuDoc bijv. secudoc.uwenergiebedrijf.nl. Zo loggen uw medewerkers in op een omgeving met uw huisstijl en logo waardoor het vertrouwd aanvoelt. Updates worden doorlopend doorgevoerd, zodat u altijd met de nieuwste versie werkt en makkelijk (grote) bestanden kunt versturen naar uw relaties. 

Met SecuDoc Business of SecuDoc XL kunt u één of meerdere beheerders kiezen voor uw omgeving. Zo kunt u er zelf voor kiezen welke gebruikers een SecuDoc-account krijgen en welke accounts verwijderd moeten worden. 

Energietransitie

Energietransitie

Het kabinet heeft ambitieuze doelen voor ons opgezet om in 2050 te bereiken. Om die doelstellingen te behalen zal het vanaf 2035 alleen maar mogelijk zijn om duurzame auto's te kopen, meer fietsers en dus ook meer veilige fietsverbindingen en duurzamere treinen en bussen. Voor de energiebranche hebben deze doelstellingen grote impact. Er worden nieuwe partijen gekozen om mee samen te werken, dus ook nieuwe contracten opgesteld. Met SecuDoc kunt u dit soort contracten makkelijk heen en weer sturen met onze functie Boomerang. Ook kunt u droplinks sturen naar uw relaties, leveranciers en klanten wanneer u iets van hen wilt ontvangen zodat zij ook zonder een SecuDoc account veilig bestanden kunnen versturen. Op deze manier hopen we u op het gebied van digitale veiligheid en gemak te faciliteren, zodat u zich kunt focussen op de ambiteuze doelstellingen van de energietransitie. 

Doorontwikkeling SecuDoc

Doorontwikkeling SecuDoc

Ondertussen zijn wij druk bezig met het optimaliseren van SecuDoc. Wij zijn continu SecuDoc achter de schermen aan het verbeteren en deze verbeteringen ziet u dan ook snel terug in uw account(s), zo maken we het versturen van (grote) zakelijk bestanden net wat beter. Zijn er bepaalde functionaliteiten of koppelingen die u als energieleverancier, netbeheerder, meetbedrijf of energieadvieseur wenst te hebben? Laat het ons weten via support@secudoc.nl of bel naar 024 - 301 02 01. Wij schakelen snel met uw organisatie om te kijken in hoeverre we deze functies kunnen ontwikkelen zodat u uw grote bestanden veilig en snel kunt versturen.