Direct aan de slag?
 
Advocaten

Veilig grote bestanden delen in de advocatuur

Als advocaat of jurist verzend je vaak grote bestanden met bijvoorbeeld strafrechtelijke persoonsgegevens of andere privacygevoelige gegevens, zoals processtukken en procesadviezen. Deze gegegevens zijn interessant voor hackers. De gevolgen van een datalek bij deze processtukken kunnen enorm zijn. Om de bestanden online en beveiligd te versturen maak je gebruik van SecuDoc, het platform om bestanden veilig te mailen volgens AVG-richtlijnen.

 • Bestanden veilig verzenden

 • Uitsluitend gehost in een Nederlands Datacenter

 • Eenvoudig en toegankelijk

 • Eigen logo en huisstijl mogelijk

 • Bestanden veilig verzenden

 • Two-Factor-Authentication, wachtwoord en handtekening mogelijk

 • Voldoet aan AVG wetgeving

 
Veilig grote bestanden delen in de advocatuur
 
 

AVG wetgeving en veilig bestanden mailen

Sinds de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018 van kracht is gegaan is er veel veranderd voor bedrijven en instanties die met persoonsgegevens werken. Zo ook in de advocatuur, waar veel bestanden worden gedeeld met gevoelige informatie, zoals bijvoorbeeld processtukken van cliënten. Advocatenbureau's moeten zich aan de AVG wetgeving houden en dat houdt onder andere in dat zij 'passende technische en organisatorische maatregelen' moeten nemen om de persoonsgegevens te beveiligen en datalekken te voorkomen. Is er toch een ernstig datalek ontstaan, dan is de organisatie verplicht dit te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens en indien dit noodzakelijk is ook aan de getroffene. Om de grote gevolgen en schade die hierdoor kan ontstaan te voorkomen is het noodzakelijk uw documenten beveiligd te versturen. SecuDoc is de perfecte manier om snel en veilig jouw bestanden te delen.

 
 
 

De technologieën achter een veilige bestandsoverdracht

SecuDoc is op verschillende niveau's beveiligd. Om te beginnen kunnen bestanden alleen worden geopend met een zogenaamde sleutel. Wanneer je een bestand met SecuDoc verstuurt, wordt deze unieke sleutel gegenereerd en wordt het bestand versleuteld op de server opgeslagen. De unieke sleutel wordt via een beveilige download-link naar de ontvanger gestuurd en direct daarna wordt de sleutel van onze server verwijderd, zodat zelfs wij niet bij het bestand kunnen. De sleutel en het versleutelde bestand staan dus nooit op dezelfde server. Alleen de ontvanger van de beveiligde sleutel kan nu bij het bestand.

Daarnaast is de e-mail met de beveiligde download-link ondertekend middels een SSL-certificaat. Dit biedt bescherming tegen een zogenoemde "Man In The Middle Attack" (MITM), waarbij een onbevoegde toegang heeft tot de communicatie. Met behulp van de SSL-ondertekening kan de echtheid van de e-mail en verzender gegarandeerd worden en kan de ontvanger er van uitgaan dat de inhoud vertrouwd is. Ook staat er een SSL-certificaat op de server, wat ervoor zorgt dat de verbinding tussen de server en ontvanger altijd versleuteld is, zodat hackers de verbinding niet kunnen afvangen.

 
De technologieën achter een veilige bestandsoverdracht
 
 

Ook worden bestanden gehost op een Nederlands Datacenter en staan de bestanden altijd versleuteld op de server. Mede hierdoor is het veiliger dan bijvoorbeeld WeTransfer.

Tevens worden bestanden verwijderd van de server na een zelf te bepalen termijn, bijvoorbeeld 2 weken. Waarom is dit nou veiliger dan per e-mail? Ter vergelijking; als je bestanden per e-mail verstuurt, staan deze altijd in de mailbox van de ontvanger en dus ook op alle apparaten zoals op de mobiel, tablet en laptop. Als een onbevoegde toegang krijgt tot één van deze apparaten en in de mailbox kan, bijvoorbeeld omdat de ontvanger 'automatisch inloggen' of 'wachtwoord opslaan' aan heeft staan, kunnen de onbevoegden altijd het gevoelige bestand openen. Met SecuDoc is er alleen een sleutel verstuurd, die na een specifieke datum verlopen is en zo kunnen de inbrekers dus niet meer bij de bestanden. Extra zekerheid dus om beveiligd online bestanden te delen!

 
 
 

Grote bestanden versturen in eigen huisstijl

Met SecuDoc kunnen grote bestanden verstuurd worden tot wel 50 GB. Ook is er met een SecuDoc Business account de mogelijkheid om de portal en de e-mail die de ontvanger krijgt in de huisstijl van jouw advocatenbureau in te stellen. Daarnaast kunj e ook een ontvangstbevestiging vragen, waarmee je kan zien wanneer de bestanden ontvangen zijn en of de ontvanger de bestanden al gedownload heeft. Tevens kan je de ontvanger verzoeken om een handtekening voordat de bestanden gedownload worden.

 
 
 

Extra beveiliging; Two-Factor-Authentication en wachtwoord

Er is mogelijkheid tot- en wordt door ons aangeraden- om Two-Factor-Authentication te gebruiken. Hierbij moet een ontvanger zich ook per SMS of wachtwoord verifiëren voordat een bestand geopend kan worden. Dit is extra veilig, want als bijvoorbeeld de laptop van de ontvanger gestolen is of een hacker toegang heeft tot de e-mail, kunnen de bestanden alsnog niet geopend worden, omdat er eerst een SMS-verificatie nodig is. Daarnaast kun je ook een wachtwoord instellen voor het downloaden van het bestand. Deze kan je dan bijvoorbeeld telefonisch doorgeven. Heb je je bestanden naar de verkeerde ontvanger verstuurd? Geen probleem, met SecuDoc kan je de bestanden weer intrekken! Hierdoor kunnen de bestanden niet meer gedownload worden door de verkeerde ontvanger.

 
Extra beveiliging; Two-Factor-Authentication en wachtwoord
 
 
 • “Een Nederlands bedrijf die veilig is”

  Na lang zoeken kwamen wij bij secudoc. We zochten uitdrukkelijk voor een Nederlands bedrijf die veilig is. Je werkt namelijk alleen maar met gevoelige informatie en dat moet niet in de verkeerde handen komen. Nu een half jaar verder kunnen wij uit ervaring zeggen dit bedrijf is veilig, correct, altijd bereikbaar en een geweldige makkelijke site waar je vertrouwelijke informatie verstuurd en op meerdere mogelijkheden extra kunt beveiligen. Secudoc bevelen wij iedereen aan die met vertrouwelijke informatie werkt!

   
 

Probeer nu een proefabonnement gratis

Professioneel, vertrouwd, veilig en bijna gratis! Al voor €14 per maand heb je een SecuDoc Light abonnement en voor €45 per maand een SecuDoc Business account. Met een SecuDoc Business account kun je tot wel 25 gebruikers per account toevoegen, die tegelijkertijd veilig bestanden kunnen versturen. Wij van SecuDoc staan voor je klaar om je persoonlijk te helpen bij vragen op maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00 op tel. nummer 024 - 301 02 01 of per mail naar sales@secudoc.nl. Probeer SecuDoc nu een maand gratis!

 
Probeer nu een proefabonnement gratis
 
 

De beste oplossing voor bestanden versturen

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van je bestanden naar jouw relaties.

 
De beste oplossing voor bestanden versturen
 

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met alle vragen die je hebt over SecuDoc. Je kan ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

 • Bel ons: 024 - 301 02 01

  op werkdagen 9:00 - 17:00

 • Stuur ons een e-mail
 • Volg ons op Social Media