Direct aan de slag?
 
Woningcorporaties

Veilig bestanden versturen voor woningcorporaties

Als woningcorporatie werk je vaak met gevoelige gegevens van huurders, medewerkers, leveranciers en partners. Om de privacy te waarborgen en op een veilige en zorgvuldige manier om te gaan met deze gegevens moeten ook woningcorporaties meegaan met nieuwe technologische ontwikkelingen en actuele privacywetgeving. Met SecuDoc verstuur je als woningcorporatie bestanden op een veilige manier volgens de AVG.

 • Veilig en AVG-proof bestanden versturen

 • Bestanden versturen in eigen huisstijl

 • Professioneel en efficiënt

 • End-to-end encryptie

 •  Uitsluitend gehost in een Nederlands datacenter

 • Gemakkelijk in gebruik

 
Veilig bestanden versturen voor woningcorporaties
 
 

Veilig omgaan met privacygevoelige data

Als woningcorporatie verwerk en verstuur je regelmatig privacygevoelige informatie aan huurders, collega's, afdelingen, overheden en ketenpartners. Al dan niet bewust verstuur en ontvang je waarschijnlijk huurovereenkomsten, kopieën van paspoorten en rijbewijzen en inkomenstoetsingen via onbeveiligde kanalen zoals per e-mail, WeTransfer of een onbeveiligd portaal. Deze documenten bevatten (al dan niet bijzondere) persoonsgegevens waaronder NAW gegevens, geboortedatum, emailadres, betalingsgegevens, inkomensgegevens en misschien zelfs wel medische gegevens.

Welke beveiliginsmaatregelen tref je als organisatie om datalekken te voorkomen en gevoelige informatie veilig te verwerken? SecuDoc zorgt ervoor dat je documenten op een veilige manier bij de ontvanger aankomen. Ook kan je door middel van de Droplink-functie een uploadverzoek sturen om zo documenten veilig vanuit je huurders te ontvangen.

 
 • Huurcontracten

 • Legitimatiebewijzen

 • Inkomenstoetsingen en bankafschriften

 • Onderhouds- of reparatieverzoeken

 • Andere overeenkomsten

 
 

Eigen logo en huisstijl

Je kunt nu ook bestanden in eigen huisstijl en met eigen logo versturen. Hierdoor wordt het gelijk duidelijk voor huurders dat de bestanden van een betrouwbare bron komen en dat er professioneel wordt omgegaan met de persoonsgegevens. SecuDoc is eenvoudig te gebruiken en ook gebouwd met de gedachte dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn. Hierdoor kan je SecuDoc binnen jouw gehele organisatie gebruiken en is het ook toegankelijk voor al jullie huurders. Speciaal voor andere nationaliteiten is er de optie om de bijbehorende communicatie in andere talen te verzenden. En dat allemaal snel en veilig!

 
Eigen logo en huisstijl
 
 

Privacywet bij woningbouwcorporaties

Dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ook steeds belangrijker wordt voor woningbouwverenigingen werd eind 2018 al uitgelicht bij Kassa in het nieuwsartikel "Woningcorporaties overtreden Privacywet met inkomensverklaring". Hierin werd duidelijk dat een aantal woningbouwverenigingen al bij inschrijving om een inkomensverklaring vroeg, terwijl dat nog helemaal niet noodzakelijk was. Volgens de Woonbond en ICT-jurist Mathieu Paapst is dit in strijd met de AVG. De heer Paapst wijst hierbij ook op een serieus veiligheidsrisico, waarbij hij aangeeft dat alle informatie online in verkeerde handen kan vallen.

De Woonbond heeft naar aanleiding van klachten via Meldpunt Huuralarm een brief geschreven naar verschillende woningnetregio's. Volgens Kassa zijn er inmiddels ook woningbouwverenigingen die juist vanwege de AVG gestopt zijn met het vragen om een inkomensverklaring bij inschrijving. Het is verstandig om met jouw woningcorporatie te voldoen aan de Privacywetgeving, om zo toekomstige boetes en klachten te voorkomen en jullie huurders, partners en medewerkers te beschermen. Een goed begin is het veilig versturen van belangrijke persoonsgegevens met SecuDoc, het beveiligde platform waarmee je jouw documenten AVG-proof kunt versturen. Probeer het eens uit met een vrijblijvend proefaccount!

 
Privacywet bij woningbouwcorporaties
 
 
 • “Door de Droplink functie is het opvragen van bestanden nog nooit zo makkelijk geweest”

  Wij gebruiken SecuDoc sinds de nieuwe AVG regeling, waardoor wij onze privacy moesten verbeteren. Door SecuDoc te gebruiken is het mogelijk om betrouwbare financiële en openlijst documenten uit te wisselen met onze stakeholders. Ook gebruiken wij de ‘Droplink’ functie vaak, hierdoor is het opvragen van bestanden nooit zo makkelijk geweest.

   

  Woonconsultent
   
 

Service

Mocht je nog vragen hebben over het gebruik van SecuDoc, de technische beveiliging of andere zaken, kan je altijd contact met ons opnemen via sales@secudoc.nl of telefonisch via 024 - 301 02 01. Wij helpen je graag verder.

 
Service
 
 

De beste oplossing voor bestanden versturen

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van je bestanden naar jouw relaties.

 
De beste oplossing voor bestanden versturen
 

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met alle vragen die je hebt over SecuDoc. Je kan ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

 • Bel ons: 024 - 301 02 01

  op werkdagen 9:00 - 17:00

 • Stuur ons een e-mail
 • Volg ons op Social Media