Veilig bestanden versturen - woningcorporaties

Als woningcorporatie werkt u vaak met gevoelige gegevens van huurders, medewerkers en partners. Om de privacy te waarborgen en op een veilige en zorgvuldige manier om te gaan met deze gegevens, moeten ook woningcorporaties meegaan met nieuwe technologische ontwikkelingen.
Met SecuDoc verstuurt u bestanden op een veilige manier volgens de AVG.

  • Veilig en AVG-proof bestanden versturen
  • Grote bestanden tot wel 1 TB versturen
  • End-to-end encryptie
  • Uitsluitend gehost in een Nederlands datacenter
  • Professioneel en efficiĆ«nt
  • Bestanden versturen in eigen huisstijl
  • Gemakkelijk in gebruik
Veilig omgaan met privacygevoelige data

Veilig omgaan met privacygevoelige data

Als woningcorporatie verwerkt en verstuurt u vaak privacygevoelige informatie ten behoeve van de juiste dienstverlening aan huurders en ketenpartners. Denk aan het afsluiten van een huurcontract en het verwerken van de huur. Al dan niet bewust verstuurt en ontvangt u waarschijnlijk huurovereenkomsten, kopieën van paspoorten en rijbewijzen en inkomenstoetsingen via een onbeveiligd kanaal zoals per e-mail, We-Transfer of een onbeveiligd portaal. Deze overeenkomsten bevatten persoonsgegevens waaronder NAW gegevens, geboortedatum, emailadres en privacygevoelige informatie zoals betalingsgegevens, inkomensgegevens en misschien zelfs wel medische gegevens.
Welke beveiliginsmaatregelen treft u om datalekken te voorkomen en gevoelige informatie veilig te verwerken?
SecuDoc zorgt ervoor dat uw documenten op een veilige manier bij de ontvanger aankomen. Ook kunt u door middel van de droplink-functie een uploadverzoek sturen om zo uw huurovereenkomsten en documenten veilig van uw huurders te ontvangen.

Eigen logo en huisstijl

Eigen logo en huisstijl

U kunt nu ook uw bestanden in eigen huisstijl en met eigen logo versturen. Hierdoor wordt het gelijk duidelijk voor huurders dat de bestanden van een betrouwbare bron komen en dat er professioneel wordt omgegaan met de persoonsgegevens.
SecuDoc is eenvoudig te gebruiken en ook speciaal gebouwd met de gedachte dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn. Hierdoor kunt u het binnen uw gehele organisatie gebruiken en is het ook toegankelijk voor al uw huurders. Speciaal voor andere nationaliteiten is er de optie om de bijbehorende communicatie in het Engels en Duits te verzenden. SecuDoc is constant aan het doorontwikkelen, dus meerdere talen zullen spoedig volgen.
SecuDoc is ook makkelijk te integreren binnen uw organisatie, bijvoorbeeld door bestanden automatisch te laten versturen met SecuDoc vanuit Outlook. En dat allemaal snel en veilig!

Privacywet bij woningbouwcorporaties

Privacywet bij woningbouwcorporaties

Dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ook steeds belangrijker wordt voor woningbouwverenigingen werd eind 2018 al uitgelicht bij Kassa in het nieuwsartikel "Woningcorporaties overtreden Privacywet met inkomensverklaring". Hierin werd duidelijk dat een aantal woningbouwverenigingen al bij inschrijving om een inkomensverklaring vroegen, terwijl dat nog helemaal niet noodzakelijk was. Volgens de Woonbond en ICT-jurist Mathieu Paapst is dit in strijd met de AVG. De heer Paapst wijst hierbij ook op een serieus veiligheidsrisico, waarbij hij aangeeft dat alle informatie online in verkeerde handen kan vallen.
De Woonbond heeft naar aanleiding van klachten via Meldpunt Huuralarm een brief geschreven naar verschillende woningnetregio's. Volgens Kassa zijn er inmiddels ook woningbouwverenigingen die juist vanwege de AVG gestopt zijn met het vragen om een inkomensverklaring bij inschrijving. Het is verstandig om met uw woningcorporatie te voldoen aan de Privacywetgeving, om zo toekomstige boetes en klachten te voorkomen en uw huurders, partners en medewerkers te beschermen. Een goed begin is het veilig versturen van belangrijke persoonsgegevens met SecuDoc, het beveiligde platform waarmee u uw documenten AVG-proof kunt versturen. Probeer het eens uit met een vrijblijvend proefaccount!
 

Service

Service

Mocht u nog vragen hebben over het gebruik van SecuDoc, de technische beveiliging of andere zaken, kunt u altijd contact met ons opnemen via sales@secudoc.nl of telefonisch via 024 - 301 02 01. Wij helpen u graag verder.