Bestanden versturen voor scholen/onderwijsinstellingen

In het onderwijs worden veel bestanden met gevoelige gegevens verstuurd.
Op deze pagina leest u waarom SecuDoc noodzakelijk is in het onderwijs.

  • Eenvoudig te implementeren in uw onderwijsinstelling
  • Compliant met GIBIT-inkoopvoorwaarden
  • AVG/GDPR-proof, uitsluitend gehost in een Nederlands datacenter
  • Voor zowel verzenden als ontvangen (bij afname van Droplink-functie) van bestanden
  • Vast bedrag per maand, per maand opzegbaar (afname min. 3 maanden)
Waarom SecuDoc noodzakelijk is

Waarom SecuDoc noodzakelijk is

In het onderwijs worden veel bestanden met gevoelige gegevens verstuurd. Denk hierbij aan leerling dossiers (met bijvoorbeeld persoonsgegevens, leerprestaties en evaluaties, gegevens over de gezondheid van de leerling), cijferlijsten, huiswerk, opdrachten, verslagen, en toetsen en tentamens, als ook onderwijskundige rapporten die doorgestuurd moeten worden naar nieuwe scholen bij een overstap.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft hiervoor een handleiding Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) opgesteld, waar instaat dat de verwerker (de scholen) “passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen moeten nemen” m.b.t. de gegevensbewerking van betrokkene (het kind/de ouders). In het kader van de AVG en het imago van uw instelling wilt u dan ook dat dit op een veilige manier gebeurt. Met SecuDoc bent u er zeker van dat uw bestanden alleen nog maar op een veilige manier verzonden worden.
Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat kinderen met technologie om leren gaan, zeker op het gebied van veiligheid en privacy.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Sinds de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in 2018 van kracht is gegaan liggen er meer verantwoordelijkheden bij organisaties. Één van die verantwoordelijkheden is digitale beveiliging. Er dienen gepaste maatregelen genomen te worden met het oog op de bescherming van persoonsgegevens.

Sinds 2018 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bij 400 overheidsinstanties, 91 ziekenhuizen, en 33 zorgverzekeraars gecontroleerd of zij een Functionaris gegevensbescherming (FG) hadden aangemeld.

Aleid Wolfsen (voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens) ziet een enorme groei in het aantal vragen, klachten, en datalekken die worden gemeld. De bewustwording voor privacy is enorm toegenomen. Volgens Wolfsen heeft de AP zich in 2018 vooral geconcentreerd op herstelmaatregelen bij mogelijke overtreding van de AVG. Volgens Wolfsen zullen de klachten in 2019 vaker leiden tot onderzoek en sancties van de AP.

De AP heeft verschillende mogelijkheden om een overtrading tegen te gaan. Zij kan een waarschuwing geven, een boete geven, en een last onder dwangsom.  Dit laatste heeft de AP recentelijk opgelegd aan het UWV, een bank, verzekeringsmaatschappij, en de nationale politie.
Bij het bepalen van de boete kijkt de AP naar verschillende elementen, zoals de aard van de overtreding en het aantal betrokkenen. De AP bevindt zich nu in een traject met een aantal zaken waarbij zij handhavend gaan optreden. Voor deze zaken is de onderzoeksfase afgerond, en begint het eventuele boetetraject. Wolfsen geeft aan dat de AP zelf ook geschrokken is van het grote aantal meldingen, en dat zij qua capaciteit nog onder hetgeen nodig is zitten.

Voor meer informatie kunt u het volledige interview hier vinden (juni 2019). 

Het gebruik van SecuDoc is een goede oplossing voor het onderwijs om gevoelige bestanden volgens de AVG te versturen.

Grote bestanden mailen in eigen huisstijl

Grote bestanden mailen in eigen huisstijl

Met SecuDoc kunt u nu eenvoudig en snel grote bestanden veilig versturen. SecuDoc is te vergelijken met WeTransfer en Dropbox, alleen is onze funcitonaliteit veiliger en gebruiksvriendelijker. U kunt grote bestanden tot 1 TB mailen naar uw klanten, leveranciers en andere connecties. De online omgeving van SecuDoc kunt u aanpassen in eigen huisstijl, met het logo van uw bedrijf. Ook kunt u een verzendprofiel toevoegen om zo de e-mails die u verstuurt in uw eigen huisstijl, bijvoorbeeld van uw gemeente en onderliggende afdelingen, te versturen. Op deze manier ontvangt de klant uw e-mail op een professionele en vertrouwde wijze.
Daarnaast kunt u SecuDoc met meerdere personen tegelijk gebruiken, waardoor iedereen binnen uw organisatie veilig bestanden kan versturen.

Veiligheid

Veiligheid

Om de veiligheid van uw data en privacygevoelige gegevens te beschermen maakt SecuDoc gebruik van de beste technologieën op het gebied van online veiligheid. SecuDoc is op verschillende niveaus beveiligd. Zo is SecuDoc nooit in het bezit van de sleutel waarmee de bestanden versleuteld zijn. Ook werkt SecuDoc uitsluitend via Nederlandse servers. Wilt u weten hoe SecuDoc verder beveiligings technisch in elkaar steekt? U leest er hier meer over.

Klantervaring

Klantervaring

FRITZ REDLSCHOOL | ''Als school voor speciaal onderwijs werken wij met gevoelige en bijzondere persoonsgegevens van de leerlingen. Secudoc maakt het mogelijk om deze gegevens op een veilige en makkelijke manier te versturen. Niet alleen leerlingenadministratie maar ook personeelszaken maken gebruik van Secudoc.'' aldus Wendy de Graaf

SaaS - geen extra software nodig

SaaS - geen extra software nodig

Om SecuDoc op uw school te implementeren hoeft u geen software te installeren. Het enige dat u hoeft te doen is een webbrowser te openen en naar www.secudoc.nl te gaan. Mooier nog is om SecuDoc aan de domeinnaam van uw school te koppelen; bijv. secudoc.uwschool.nl.

SecuDoc is een SaaS-platform, dat betekent dat u altijd met de nieuwste versie werkt. Met enige regelmaat voeren wij updates uit om nieuwe functies toe te voegen en de veiligheid nog verder te verbeteren.

Zelf de touwtjes in handen

Zelf de touwtjes in handen

U kunt één of meerdere beheerders toekennen aan uw omgeving. Zo kunt u zelf de controle bij u houden, en naar believen gebruikers toevoegen, bewerken en verwijderen. Daarnaast kunt u als beheerder eigen verzendprofielen toevoegen om zo het uiterlijk van het portaal en het briefpapier van de e-mails in de huisstijl van uw school in te stellen.

Bovenstaande geldt alleen voor SecuDoc Business en hoger.

Kosteloze klantondersteuning

Kosteloze klantondersteuning

Komt u er even niet uit? Dan kunt u tijdens schooltijden altijd contact opnemen met onze vriendelijke klantondersteuning, zodat uw belangrijke documenten op tijd verstuurd kunnen worden.