Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Nicolaj op 14.03.2023

Voorkom schadelijke software: Waarom het belangrijk is om virusvrije bestanden te versturen

Het versturen en ontvangen van werkgerelateerde of persoonlijke bestanden is een dagelijks onderdeel van onze dag geworden. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat deze bestanden mogelijk virussen of andere kwaadaardige software kunnen bevatten. Zorg er daarom voor dat de bestanden die je verstuurt virusvrij zijn.

Risico's van het versturen van bestanden met een virus

Het versturen van bestanden met virussen heeft verschillende risico’s, zowel voor persoonlijk als zakelijk gebruik. Één van de grootste risico’s is schade aan de apparaten van de verzender en de ontvanger. Dit kan zorgen voor het verlies van belangrijke gegevens en bestanden en soms wel een apparaat volledig onbruikbaar maken. 

Naast schade aan het apparaat of de gegevens kan het ook leiden tot reputatieschade. Vooral bij zakelijk gebruik kan dit ervoor zorgen dat klanten en partners minder vertrouwen hebben in de veiligheid en betrouwbaarheid van je bedrijf. Ook zou je hiervoor financieel aansprakelijk kunnen worden gesteld. Dit kan leiden tot hoge kosten en in het ergste geval zelfs faillissement. 

Jouw eigen apparaat beschermen

Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van antivirussoftware. Dit helpt om ervoor te zorgen dat er geen virussen of andere malware aanwezig zijn die jouw apparaat (en die van de ontvanger) kunnen infecteren en bieden bescherming tegen het stelen van gegevens. Veel antivirusprogramma's bieden hiernaast de mogelijkheid om bestanden te scannen voordat ze worden verzonden.

Aanbevolen virusscanners

Voor Apple apparaten is een virusscanner minder noodzakelijk dan voor Windows apparaten. Echter is er op Apple apparaten net zoveel kans op phishing als op die van Windows, een virusscanner kan dus nooit kwaad. Voornamelijk bij Windows apparaten is een goede virusscanner erg aan te raden. Wij doen de volgende aabevelingen: 

Windows Defender (gratis)
De ingebouwde antivirus van Windows 8, 10 & 11. In de basis een goede bescherming, maar deze mist de eerder benoemde beschermig tegen phishing. 

Bitdefender (gratis versie)
Een gratis virusscanner die qua beveiliging niet onder doet voor betaalde software, helaas wel met reclame op enige regelmaat (die verdwijnt bij aanschaf van de betaalde versie). Deze  virusscanner vertraagt je apparaat hiernaast nauwelijks, wat een groot voordeel is. 

Bitdefender Internet Security (betaald)
De betaalde versie van de bovenstaande antivirussoftware. Dit pakket heeft een net wat betere beveiliging dan de gratis versie en biedt zeker meer beveiliging dan de ingebouwde Windows Defender. Daarnaast biedt de betaalde versie wat extra's t.o.v. de gratis versie, maar het grootste voordeel is toch het ontbreken van reclame.

Hoe SecuDoc kan helpen met veilig versturen en ontvangen

Een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je bestanden virusvrij verzendt, is door gebruik te maken van een online bestandsoverdracht-dienst zoals SecuDoc. Deze dienst biedt een extra laag van beveiliging door je bestanden te scannen op virussen en malware voordat ze worden verzonden of ontvangen. Hiermee kun je veilig bestanden uitwisselen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw apparaat of uw gegevens.

Kortom, zorg ervoor dat je altijd voorzichtig bent bij het versturen van bestanden en gebruik maakt van de juiste tools om jouw apparaat en gegevens te beschermen.

  • Tips
  • Privacy
  • Veiligheid
Share:
 
 
 

2500+ organisaties gingen u voor

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van berichten, bestanden en ondertekeningen naar uw relaties.

 
2500+ organisaties gingen u voor
 

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 085-30 30 070

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media