Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Anouk op 06.07.2018

Zakelijk grote bestanden versturen, hoe doe je dat veilig?

Het is je vast ook wel eens overkomen: de e-mail meldt dat grote bestanden versturen niet lukt. Vooral als ik aan het werk ben vind ik dit irritant: tijd is immers geld. Met allerlei omslachtige handelingen kun je uiteindelijk toch je zakelijke grote bestanden versturen, maar echt praktisch is het niet. Laat staan veilig, dit kan veel makkelijker!

Zit je op je werk ook wel eens omhoog met het snel versturen van een groot bestand zoals een presentatie, belangrijke video of een grote belangrijke mailing? Ik schrik altijd weer van de boodschap van mijn e-mailprovider: tot hier en géén stap verder, je overschrijdt de limiet. Terwijl ik alleen een paar grote bestanden versturen wil.

Limieten
Waar komen die limieten eigenlijk vandaan? Van origine zijn e-mailprogramma’s ontwikkeld om tekstberichten uit te wisselen. Hiervoor is een limiet van 10 MB meer dan voldoende. Logisch dat 10 MB als limiet werd ingesteld om te voorkomen dat servers te vol werden. Toen de bijlage-optie werd toegevoegd, zat het hele e-mailsysteem al vast aan de ingestelde limieten.

Gelukkig zijn vandaag de dag de limieten iets vergroot, maar echt grote bestanden versturen is nog steeds geen optie. De limieten gaan tot 30 MB. Veel mensen versturen grote bestanden met cloudoplossingen als Google Drive, Dropbox en OneDrive van Microsoft. Handig voor het versturen van je vakantiefoto’s, maar niet voor het veilig versturen van gevoelige zakelijke bestanden.
 

Wat is er op de markt?
Naast de vaste mogelijkheden van e-mailproviders voor grote bestanden versturen, zijn er bedrijven die een speciale ‘grote bestanden dienst’ aanbieden. De bekendste in Nederland is WeTransfer. Je hoeft alleen maar je bestand te uploaden, je eigen e-mailadres op te geven en een begeleidend tekstje te typen. In dit rijtje kun je ook de al eerder genoemde Dropbox, Google Drive en OneDrive scharen.

Deze gratis verstuurdiensten hebben één groot nadeel, ze missen een aantal essentiële veiligheidschecks. Persoonlijk zou ik met deze diensten niet snel grote bestanden versturen die niet voor de buitenwereld bestemd zijn. Hierbij kun je denken aan privacygevoelige gegevens, medische dossiers en interne documenten.

Veiligheid gewaarborgd
Hacks en dataleks domineren de nieuwsheadlines. Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker, zeker bij veilig grote bestanden versturen. Het grote veiligheidsprobleem hierbij is dat ze vaak over externe servers, buiten je vertrouwde e-mailprovideromgeving om, verstuurd worden. Hier ligt een groot veiligheidsrisico. Een risico dat je zeker niet met belangrijke zakelijke documenten wil lopen. Om de veiligheid écht te borgen, zijn er een aantal extra veiligheidsstappen nodig. Stappen die in de software van SecuDoc verwerkt zitten.

Voordelen SecuDoc

1.    ...is de meest snelle en veilige oplossing om (grote) bestanden naar één of meerdere ontvangers te sturen.
 

2.    ...wordt enkel en alleen vanaf servers binnen de EU gehost.
 

3.    ...slaat bestanden op en versleutelt deze op een manier op waardoor alleen de ontvanger erbij kan. Zelfs wij kunnen er niet bij!
 

4.    ...gebruikt persoonsgegevens alleen voor overdrachten en overdrachtstracering. Gegevens worden nooit aan derden doorgegeven en/of verkocht.
 

5.    ...past altijd moderne, up-to-date technologieën toe om de veiligheid en privacy, en die van je klanten, maximaal te waarborgen.

Share:
 
 
 

Probeer SecuDoc 14 dagen gratis

Start nu met Veilig Mailen, veilig bestanden uitwisselen en/of Digitaal Ondertekenen. Vraag uw proefaccount nu aan, en stuur binnen 5 minuten uw eerste Veilige Mails, bestandsoverdrachten en Digitale Ondertekeningen uit.

 
Probeer SecuDoc 14 dagen gratis
 

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 085-30 30 070

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media