Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Anouk op 20.02.2019

Droplink-functie (uploadverzoek)

SecuDoc biedt - naast het versturen van bestanden - ook een handige manier om bestanden te ontvangen door middel van de Droplink-functie (tegen meerprijs beschikbaar).

Met SecuDoc kunt u een uploadverzoek sturen naar uw zakelijke relaties. Daarmee biedt SecuDoc naast een manier om bestanden te versturen ook een veilige methode om bestanden te ontvangen. Dit doet u met de Droplink-functie (tegen meerprijs beschikbaar). Hoe werkt dit, is dit wettelijk verplicht en is dit wel veilig?

Hoe verstuur ik een uploadverzoek?

Wanneer u een SecuDoc account heeft is het versturen van een uploadverzoek door middel van een Droplink snel gedaan. Zorg er wel voor dat deze functie in uw account aanstaat!

  1. U logt in op uw account via www.secudoc.nl
  2. U kiest in het dashboard voor de optie Nieuwe Droplink
  3. Vul onderwerp, de ontvanger en een bericht in
  4. Kies desgewenst een geldigheidsdatum of geef met "Herbruikbare Droplink" aan of u wilt dat de Droplink meerdere malen gebruikt mag worden om bestanden naar u te uploaden

Door deze Droplink uit te sturen ontvangt uw relatie een e-mail met daarin een link naar een pagina met een uploadveld. Hier kan de andere partij bestanden eenvoudig uploaden naar u, zelfs zonder een SecuDoc account. Dit door de bestanden in het kader te slepen of door deze handmatig te selecteren met de Bladeren-functie. Nadat de bestanden zijn geüpload, ontvangt u als verzender een e-mail met daarin een link om deze bestanden te downloaden. De gedownloade bestanden worden zo op een veilige manier door u ontvangen.

Is gebruik wettelijk verplicht (binnen de AVG)?

Om te beginnen, helaas is gebruik van SecuDoc niet wettelijk verplicht... šŸ˜‰ Wel bent u conform de AVG 'verplicht om technische en organisatorische maatregelen te nemen om de persoonsgegevens die u verwerkt te beschermen'. Wat betekent dat dan? Feitelijk dat u er al het mogelijke aan doet om alle persoonsgegevens die binnen uw bedrijf rondslingeren veilig op te slaan en te versturen. Dit moet u kunnen aantonen en onderbouwen wanneer u een audit krijgt. Gebruik van SecuDoc zorgt er dus allereerst voor dat u een goed verhaal heeft tijdens een audit, en natuurlijk dat de kans op een datalek m.b.t. de gegevens die u verstuurt minimaal is.

Maar bij bestanden ontvangen werkt het eigenlijk net anders. De persoon die de gegevens stuurt is hier de verwerker, en kiest zelf hoe hij/zij de gegevens naar u verstuurt, hetzij via e-mail, SecuDoc, WhatsApp, WeTransfer, per post, etc. U bent dus niet juridisch aansprakelijk wanneer er een gegevenslek plaatsvindt tijdens het transport van de gegevens naar u toe voordat het bij u belandt, hoe onveilig het gekozen transportmiddel ook. Maar met de SecuDoc Droplink biedt u de verzender van de data wel een veilig alternatief - u faciliteert deze persoon als het ware. Daarnaast helpt u ook uzelf door ervoor te zorgen dat persoonsgegevens niet in inboxen van medewerkers blijven rondhangen, en brengt u uw AVG-compliancy weer naar een nieuw niveau.

Help - ik heb geen Droplink-functie!

U kunt de Droplink-functie aanvragen als u beschikt over SecuDoc Business-account of hoger. Hierbij is het gebruik van de Droplink-functie mogelijk tegen een meerprijs van € 20,00/mnd - deze is dan bruikbaar voor al uw gebruikers. U kunt hiermee een onbeperkt aantal overdrachten ontvangen van niet-SecuDoc gebruikers waar u een uploadverzoek naar verstuurd heeft. Let er wel op dat u voldoende GB's beschikbaar hebt voor de tijdelijke opslag; deze is verbonden aan uw abonnement en kan naar wens geüpgraded worden.

Share:
 
 
 

2500+ organisaties gingen u voor

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van berichten, bestanden en ondertekeningen naar uw relaties.

 
2500+ organisaties gingen u voor
 

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 085-30 30 070

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media