Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Anouk op 23.06.2019

Hoe veilig is WeTransfer voor zakelijk gebruik?

Geupdate op: 15 mrt. 2021 

Voor het versturen van (grote) bestanden gebruiken we verschillende soorten apps en websites. Maandelijks maken meer dan 47 miljoen mensen gebruik van WeTransfer om bestanden uit te wisselen. Is dit een veilig platform om bestanden te versturen?

Wat is WeTransfer?

Met WeTransfer kunnen gebruikers eenvoudig grote bestanden versturen. Via de website wetransfer.com kun je jouw bestanden uploaden en een aantal e-mailadressen invoeren van de beoogde ontvangers. De ontvanger krijgt een link en kan de bestanden met een paar kliks downloaden. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en bestaat sinds 2007. Bestanden versturen tot 2GB is gratis (waarbij de downloadlink na 7 dagen verloopt) en voor extra functionaliteiten kunnen gebruikers een betaald account aanvragen. 

Een recent incident

Afgelopen week zijn bestanden die via WeTransfer zijn verstuurd naar de verkeerde ontvangers (cq. e-mailadressen) verzonden. Dit heeft WeTransfer laten weten aan de getroffen gebruikers. Het is nog onduidelijk om hoeveel bestanden het gaat. Het gaat om een selectie e-mails die op 16 en 17 juni 2019 zijn verstuurd. Heb je die dagen WeTransfer niet gebruikt, dan kom je er goed vanaf ;-). Gelukkig heeft WeTransfer de links inmiddels geblokkeerd en gaat het bedrijf onderzoeken hoe dit kon gebeuren. Fouten maken is menselijk en het ligt in de lijn der verwachting dat aan de hand van dit incident bij WeTransfer een actieplan wordt opgesteld om herhaling van dit probleem te voorkomen.

Hoe veilig is WeTransfer?

We moeten eerlijk toegeven, voordat SecuDoc bestond hebben wij ook gebruik gemaakt van WeTransfer. De makkelijke manier om bestanden te versturen maakt het erg aantrekkelijk om deze website te gebruiken. Toch heeft het op het gebied van digitale veiligheid een aantal risico's: 

  • Bestanden zijn theoretisch gezien inzichtelijk voor Amerikaanse inlichtingendiensten i.v.m. Amerikaanse Freedom Act;
  • Alleen bij betaalde abonnementen een tweestaps verificatie (en alleen o.b.v. wachtwoord); 
  • Geen inzicht, je weet niet waar jouw bestanden zijn (en wie deze heeft gedownload) nadat u deze hebt verzonden;
  • Geen controle, bij het versturen van bestanden naar de verkeerde persoon, is er niet de mogelijkheid om deze in te trekken.

Kortom, het gebruik van WeTransfer laat de wensen over voor veilig zakelijke inzet voor het verzenden van belangrijke bestanden. Er zijn echter alternatieven om deze tekortkomingen van WeTransfer op te vangen, zoals SecuDoc.

Waarom SecuDoc gebruiken in plaats van Wetransfer?

SecuDoc is het plaform om bestanden veilig te versturen, ontvangen en te ondertekenen. Met SecuDoc ben je er zeker van dat jouw bestanden alleen bij de ontvanger aankomen, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van beveiligde Nederlandse server. Met SecuDoc bieden wij jou vele functies die het versturen van bestanden veiliger maken. Bijvoorbeeld secundaire authenticatie. SecuDoc is een Software as a Service, waardoor wij ervoor zorgen dat je de nieuwste versie gebruikt. Probeer SecuDoc 30 dagen gratis om je zakelijk bestanden veilig te versturen!

Eén oplossing voor verschillende doelgroepen

Wil je bestanden sturen naar je zakelijk relaties? Of wil je foto's delen met je naasten? Heb je een verslag die je naar een leraar wil sturen? Je kan SecuDoc voor het versturen van allerlei bestanden gebruiken. 

Voor zakelijke gebruikers hebben we SecuDoc Zakelijk. Als zakelijke gebruiker kan je 30 dagen lang gratis gebruik maken van SecuDoc, daarna kan je kiezen uit onze verschillende abonnementen die het beste bij jouw organisatie past.

Met SecuDoc Personal kan je gratis SecuDoc gebruiken als particulier. Je krijgt alle basis functionaliteiten van SecuDoc zodat je veilig je bestanden kan delen met je vrienden en familie.

Voor studenten hebben we een SecuDoc Student, zodat je als student jouw bestanden kan delen met je leraren, potentiele werkgevers, zakelijke relaties of vrienden en familie. Student is ook helemaal gratis en ook direct te gebruiken. 

Share:
 
 
 

2500+ organisaties gingen u voor

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van berichten, bestanden en ondertekeningen naar uw relaties.

 
2500+ organisaties gingen u voor
 

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 085-30 30 070

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media