Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Anouk op 23.06.2019

Hoe veilig is WeTransfer voor zakelijk gebruik?

Voor het versturen van (grote) bestanden gebruiken we verschillende soorten apps en websites. Maandelijks maken meer dan 47 miljoen mensen gebruik van WeTransfer om bestanden uit te wisselen. Is dit een veilig platform om bestanden te versturen?

Wat is WeTransfer?

Met WeTransfer kunnen gebruikers eenvoudig grote bestanden versturen. Via de website wetransfer.com kun je jouw bestanden uploaden en een aantal e-mailadressen invoeren van de beoogde ontvangers. De ontvanger krijgt een link en kan de bestanden met een paar kliks downloaden. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en bestaat sinds 2007. Bestanden versturen tot 2GB is gratis (waarbij de downloadlink na 7 dagen verloopt) en voor extra functionaliteiten kunnen gebruikers een betaald account aanvragen. 

Een recent incident

Afgelopen week zijn bestanden die via WeTransfer zijn verstuurd naar de verkeerde ontvangers (cq. e-mailadressen) verzonden. Dit heeft WeTransfer laten weten aan de getroffen gebruikers. Het is nog onduidelijk om hoeveel bestanden het gaat. Het gaat om een selectie e-mails die op 16 en 17 juni 2019 zijn verstuurd. Heb je die dagen WeTransfer niet gebruikt, dan kom je er goed vanaf ;-). Gelukkig heeft WeTransfer de links inmiddels geblokkeerd en gaat het bedrijf onderzoeken hoe dit kon gebeuren. Fouten maken is menselijk en het ligt in de lijn der verwachting dat aan de hand van dit incident bij WeTransfer een actieplan wordt opgesteld om herhaling van dit probleem te voorkomen.

Hoe veilig is WeTransfer?

We moeten eerlijk toegeven, voordat SecuDoc bestond hebben wij ook gebruik gemaakt van WeTransfer. De makkelijke manier om bestanden te versturen maakt het erg aantrekkelijk om deze website te gebruiken. Toch heeft het op het gebied van digitale veiligheid een aantal risico's: 

  • Bestanden zijn theoretisch gezien inzichtelijk voor Amerikaanse inlichtingendiensten i.v.m. Amerikaanse Freedom Act;
  • Alleen bij betaalde abonnementen een tweestaps verificatie (en alleen o.b.v. wachtwoord); 
  • Geen inzicht, je weet niet waar jouw bestanden zijn (en wie deze heeft gedownload) nadat u deze hebt verzonden;
  • Geen controle, bij het versturen van bestanden naar de verkeerde persoon, is er niet de mogelijkheid om deze in te trekken.

Kortom, het gebruik van WeTransfer laat te wensen over voor veilige zakelijk inzet voor het verzenden van belangrijke bestanden. Er zijn echter alternatieven om deze tekortkomingen van WeTransfer op te vangen, zoals SecuDoc.

Waarom SecuDoc gebruiken in plaats van Wetransfer?

SecuDoc is het plaform om bestanden veilig te versturen, ontvangen en te ondertekenen. Met SecuDoc ben je er zeker van dat jouw bestanden alleen bij de ontvanger aankomen, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van beveiligde Nederlandse server. Met SecuDoc bieden wij jou vele functies die het vesrturen van bestanden veiliger maken. Bijvoorbeeld secundaire authenticatie. SecuDoc is een Software as a Service, waardoor wij ervoor zorgen dat je de nieuwste versie gebruikt. Probeer SecuDoc 30 dagen gratis om je zakelijk  bestanden veilig te versturen!

Share:
 
 
 

De beste oplossing voor bestanden versturen

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van je bestanden naar jouw relaties.

 
De beste oplossing voor bestanden versturen
 

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met alle vragen die je hebt over SecuDoc. Je kan ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 024 - 301 02 01

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media