Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Anouk op 11.11.2018

Programmeren aan het strand

Mensen om ons heen noemen het 'suikerreisje' of 'dat-werkt-toch-niet'. Wij noemen het intern de 'Eilandsprint'. Ontdek hoe twee SecuDoc-collega's een midweek op een Canarisch eiland doorbrachten 'for business & pleasure'.

Experimentje. Wat zou er gebeuren als we met 2 personen - ieder gewapend met een laptop met ontwikkelsoftware - een midweek naar een Canarisch eiland zouden gaan? Het antwoord: Twee zongebruinde, ontspannen collega's én de basis van een nieuwe SecuDoc-versie!

"Het nieuwe werken"

Zondagnacht om 2:00 vertrekken Wim en Nicolaj naar Schiphol. Vroeg in de ochtend vertrekt het vliegtuig naar Fuerteventura, een Spaans eiland ter hoogte van Marokko. Bij het verlaten van het vliegveld op het eiland valt de warme bries op ondanks een lichte bewolking - iets wat nu misschien lastig voor te stellen is met het druilerige herfstweer in het thuisland. Al snel klappen ze hun laptops open op een plastiek tafeltje naast het zwembad van het hotel. Ze nemen daarbij organisch een nieuw werkritme aan dat er globaal zo uit ziet: opstaan - ontbijten - werkbespreking - wandeling - werken - lunch - strand - werken - dinner - werken - stad.

Deze nieuwe manier van werken lijkt zeer productief; alle taken die gedaan worden lijken in de helft van de tijd afgerond te worden. Er heerst een gezonde druk om zaken af te maken, met daarbij enthousiasme over hoe snel het gaat. En daarna even compleet ontspannen tijdens een potje 'beach ball' met de voeten in de Atlantische oceaan. Binnen SecuDoc heeft dit uitje al de geuzennaam 'Eilandsprint' gekregen.

Winter is coming - met SecuDoc v1.5

Op het Canarische eiland is keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat het platform klaar is voor de toekomst. Zo hebben we de achterliggende platformsoftware (PHP en CMS) geüpdatet naar de nieuwste versies. Hier zult u als gebruiker in de praktijk weinig van merken, maar het verhoogd wel de veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties van SecuDoc. Maar waar u wel zéker wat van gaat merken zijn de volgende verbeteringen:

  • Een nieuwe, belangrijke functionaliteit (die we nog even geheim houden)
  • Een spiksplinternieuw dashboard (eerste scherm na inloggen) waarmee u alle belangrijke informatie en functies in één overzicht hebt
  • Een vloeiendere gebruikersinterface die sneller reageert en nóg gebruikersvriendelijker is
  • Diverse kleine verbeteringen en bijgebouwde functies, die misschien in eerste instantie niet opvallen maar wel het verschil maken

Conclusie

Voor herhaling vatbaar? Zeker. Al voelt het wel wat onorthodox. Maar de 'Eilandsprint' bleek bijzonder productief, en breekt op creatieve manier het normale kantoor- en thuiswerk dat toch een bepaalde repetitie kent.

We verwachten SecuDoc v1.5 overigens in december dit jaar uit te rollen na een uitgebreide behandeling op onze pijnbank; onze testserver. Wordt vervolgd...

Share:
 
 
 

2500+ organisaties gingen u voor

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van berichten, bestanden en ondertekeningen naar uw relaties.

 
2500+ organisaties gingen u voor
 

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 085-30 30 070

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media