Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Anouk op 29.11.2019

SecuDoc Internship: Elke dag is anders

Stage lopen is meestal een verplicht nummertje tijdens je studie, maar zo hoeft het niet te voelen. In deze blog vertelt onze stagiaire Lisa hoe zij haar stageperiode bij SecuDoc ervaart.

Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte stageplek kwam ik het bedrijf SecuDoc tegen. Nooit gedacht dat ik bij een softwarebedrijf zou meelopen, maar hoopvol verstuurde ik mijn sollicitatie. Fingers crossed! Al snel kreeg ik een telefoontje van een van de eigenaars, Nicolaj. Tijdens mijn sollicitatie werd ik al snel enthousiast van de sfeer binnen het bedrijf. Er stonden al wat passende projecten klaar die perfect passen bij mijn schoolopdrachten die bij de stage horen. Na een uitgebreid sollicitatiegesprek ging ik met goede moed mijn stageperiode in.

About me

Mijn naam is Lisa Amahorseija. Momenteel volg ik de opleiding International Business and Communication op het Astrum College te Velp. Met een beetje toeval en vooral veel geluk ben ik bij SecuDoc terechtgekomen voor mijn stageperiode. In deze blogpost wil ik vertellen hoe ik deze periode ervaar.

Frisse blik

"Als stagaire maak je hier niet alleen (een gelijkwaardig) deel uit van het team, maar bied je ook een nieuw perspectief. Samen met het team blijven we SecuDoc verbeteren en maken we zo het internet een stukje veiliger voor iedereen!"

Persoonlijke groei

De stageperiode begon met een introductieweek en een inwerkprogramma. In deze spannende eerste tijd werden de opdrachten doorgesproken en kreeg ik diverse trainingen van softwarepakketten en basisvaardigheden. Samen met de fijne begeleiding van mijn collega Anouk op het gebied van klantcontact kon ik al snel aan de slag en de telefoon beantwoorden en mensen daadwerkelijk helpen.

De projecten die ik heb gekozen zijn geheel mijn eigen verantwoordelijkheid. Hier leerde ik o.a. om door te pakken en de leiding en het initiatief te nemen waar het nodig is. Daarnaast had mijn begeleider een persoonlijk ontwikkelingsplan klaarstaan, waarbij we samen kijken naar mijn sterke én verbeterpunten, en hoe ik hierin kan groeien. Onderhand zijn we 14 weken verder en durf ik te zeggen dat ik me zowel op vakgebied als persoonlijk gebied erg heb ontwikkeld.

Deel van het team

Door eigen ervaring en verhalen van leeftijdsgenoten was er bij mij licht scepticisme ontstaan over stageplekken (en vooral hoe serieus ze de stagiair nemen). SecuDoc heeft mij bewezen dat dit echt niet altijd op gaat. Binnen het hechte team word je behandeld als gelijke, waardoor het gemakkelijk is om alles bespreekbaar te maken en je ook thuis te voelen binnen het bedrijf. Als volwaardig teamlid mag ik meedenken met projecten, helpen met het organiseren van evenementen en leuke marketingacties verzinnen en uitvoeren. En nog veel meer!

Mijn mening

Maar wat is nou eigenlijk de conclusie van dit verhaal?

De toekomstige stagiairs en andere collega's van SecuDoc wil ik graag het volgende meegeven: je bent hier deel van het team, én heel belangrijk. Stel je daarom ook zo op. Jouw inbreng, toffe ideeën en feedback helpen SecuDoc en de klanten van SecuDoc naar het volgende niveau. Wees dus vooral niet bang om je uit te spreken. En niet te vergeten heb ik hier veel geleerd op zowel zakelijk als persoonlijk vlak, waarbij ik zeker weet dat ik hier later nog veel aan ga hebben.

SecuDoc is een bedrijf met leuke klanten, een prachtig product en een krachtige visie die je genoeg mogelijkheden geeft om te groeien! Dus ben je (of ken je iemand die) op zoek (is) naar een leuke, leerzame stageplek Medewerker Marketing & Communicatie? Kom dan vooral eens bij ons praten.

Share:
 
 
 

2500+ organisaties gingen u voor

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van berichten, bestanden en ondertekeningen naar uw relaties.

 
2500+ organisaties gingen u voor
 

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 085-30 30 070

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media