Direct aan de slag?
 
op 25.07.2018

Waarom SecuDoc veiliger is dan WeTransfer

Een groot bestand versturen? Via de e-mail is dit vaak niet mogelijk, daarom kiezen veel mensen WeTransfer als alternatief. Een vanzelfsprekende stap, want het is gratis, werkt snel en iedereen in Nederland kent het. Logisch dat veel mensen zo foto’s, presentaties en filmpjes versturen. Maar zou u het ook zakelijk gebruiken? En heeft u daarbij al nagedacht over de privacy, veiligheid en natuurlijk de AVG?

Vindt u de volgende situatie professioneel overkomen? Via WeTransfer krijgt u een belangrijk zakelijk bestand met bedrijfsgevoelige informatie toegestuurd. Een belangrijk bestand dat u dan via een linkje van een andere website afhaalt… Los van uw eigen beschermde zakelijke e-mail- en ICT-omgeving. Grote kans dat u even slikt en verlangt naar een echte zakelijke en professionele optie!

Waarvoor is WeTransfer geschikt?

WeTransfer is in 2009 begonnen als een simpele en doeltreffende manier, voornamelijk gericht op particulieren, om snel grote bestanden te versturen. En daarin zijn ze méér dan geslaagd. Het open platform wordt volop gebruikt en iedereen ontvangt wel eens een WeTransferlink om bijvoorbeeld direct bij foto’s te kunnen. Makkelijk, maar wel voor iedereen toegankelijk. Wel eens gedacht wat er gebeurt als ‘de verkeerde persoon’ de link in handen krijgt?

Kort samengevat: WeTransfer is prima om algemene bestanden zoals foto’s, filmpjes en niet-privacygevoelige informatie te delen. Maar let op, de informatie staat op een open platform, waar andere mensen en partijen makkelijk bij kunnen. En dat is precies wat u voor uw vertrouwelijke zakelijke bestanden niet wilt, toch?

Waarvoor is SecuDoc geschikt?

Als u op zoek bent naar meer professionaliteit, zekerheid én veiligheid is SecuDoc een interessante optie. Waarom? SecuDoc werkt op een andere manier dan WeTransfer en richt zich uitsluitend op de zakelijke markt. Dit terwijl WeTransfer veel meer door particulieren wordt gebruikt. Beide producten zijn daarom een mooie aanvulling op elkaar. Als zakelijke verzender van grote bestanden hecht u waarschijnlijk extra veel waarde aan het veilig en professioneel versturen ervan.

Vooral op het gebied van veiligheid is SecuDoc daarom anders ingericht dan WeTransfer. SecuDoc versleutelt uw bestanden; de beste technologie op het gebied van cyberveiligheid. Verder werkt het alleen met veilige Nederlandse servers. Niemand, zelfs SecuDoc, kan bij uw bestanden.

Er zijn een aantal functionaliteiten aan SecuDoc toegevoegd die vooral in een zakelijke omgeving hun meerwaarde bewijzen. Zoals: het intrekken van de zending, volledige end-to-end tracking, handtekening bij ontvangst en als extra mogelijkheid een twee-staps-verificatie, waardoor u als gebruiker veilig inlogt met een extra SMS-code. Meer over deze speciale functies leest u hier.
 

SecuDoc vs. WeTransfer

SecuDoc vs WeTransfer, een interessante vergelijking. Zoals u hierboven al las zijn er veel overeenkomsten tussen SecuDoc en WeTransfer, maar er zijn een aantal essentiële verschillen. De belangrijkste is het verschil tussen ‘gewoon een groot bestand versturen’ en zakelijk een belangrijk bestand verzenden. Dit laatste vraagt om een ander veiligheidsniveau en een andere professionele omgeving.

Dus neemt u het versturen van grote bestanden zakelijk echt serieus? Overweeg dan SecuDoc boven het ‘oude vertrouwde’ WeTransfer.

Share:
 
 
 

De beste oplossing voor bestanden versturen

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van je bestanden naar jouw relaties.

 
De beste oplossing voor bestanden versturen
 

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met alle vragen die je hebt over SecuDoc. Je kan ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 024 - 301 02 01

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media