Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Anouk op 13.08.2018

SecuDoc: zo veilig als een waardetransport, maar dan digitaal

U kent ze vast wel: de blauwe gepantserde auto’s van het waardentransport die veilig geld transporteren. Veiligheid is voor hen de eerste en belangrijkste prioriteit. Aan deze metafoor spiegel wij ons graag als SecuDoc. Wij zorgen ervoor dat uw belangrijke zakelijke bestanden veilig van A naar B worden verstuurd.

Bij het waardetransport is alles gericht op veiligheid. De medewerkers zijn goed getraind, ze rijden in een gepantserde auto en vervoeren het geld in speciale verfplofkoffers. Maar de belangrijkste maatregel is dat ze werken via uitgebreide veiligheidsprocedures waaraan een intensief coördinatieproces vooraf gaat. Conclusie: een waardetransport is zo veilig omdat ze verschillende veiligheidsprincipes combineren.

Security in het DNA

Het principe van een veilig waardetransport geldt ook voor SecuDoc. Alleen beveiligen en transporteren wij geen geld, maar belangrijke zakelijke bestanden. Daarbij draait alles om security en privacy. U kunt gerust zeggen dat veiligheid in ons DNA zit. Online veiligheid is onze hoogste prioriteit en daar is ons hele platform op ingericht. Want ook wij volgen strikte (technische) veiligheidsprocedures om de extra veiligheid te garanderen.

Om het hoge niveau van cyberveiligheid te bereiken en te behouden, is SecuDoc anders opgebouwd dan de bekende programma’s om grote bestanden te versturen. SecuDoc is een doordacht beveiligingsplatform voorzien van verschillende vormen van beveiliging. Vergelijkbaar met het eerder genoemde waardetransport, waarbij het ophalen en afleveren ook op een doordachte en gecoördineerde manier gebeurt.

Een leuk praktijkvoorbeeld: als u veel cashgeld wilt versturen doet u dit niet via een simpele envelop in de brievenbus. Terwijl u een briefje van tien euro met een verjaardagskaart zo op de bus doet. Het is logisch dat u voor het versturen van het grote cashbedrag een betrouwbare koerier of zelfs een waardetransport zoekt. Digitaal geldt hetzelfde principe voor uw belangrijke zakelijke bestanden.

Hier leest u meer over de unieke beveiliging van SecuDoc. 

Solid as a rock

Door verschillende beveiligingsprincipes te combineren is een waardetransport zo solid as a rock. Dit doen we ook binnen SecuDoc. Binnen SecuDoc draait alles om de beveiliging van de gebruiker en de ontvanger van het bestand. Dat is onze eerste veiligheidsprioriteit.

Verder is het bewaken van de privacy belangrijk. We versleutelen en beveiligen uw bestanden zo, dat geen andere partij dan de ontvanger erbij kan. Zelfs wij kunnen niet bij uw bestanden. Zo is de betrouwbaarheid en privacy van de inhoud van uw bestanden die u via SecuDoc verstuurt altijd gewaarborgd. We voldoen dan ook aan de AVG-regels. Dit betekent voor u dat de bestanden die u via SecuDoc verstuurt AVG-proof zijn. 

Als laatste kennen wij aan ieder bestand dat via SecuDoc wordt verstuurd een unieke ‘vingerafdruk’ toe. Ieder bestand is hiermee altijd traceerbaar en terug te herleiden naar de bron. Dus mocht er ‘iets’ zijn veranderd in een bestand, dan valt dit op.

Gebruiker beschermen

SecuDoc geeft de gebruiker en de ontvanger een zo optimaal mogelijke cyberveiligheid in een gebruiksvriendelijke omgeving. Hierbij is het belangrijk dat het platform vertrouwen en herkenbaarheid uitstraalt. Daarom is SecuDoc aan te passen aan uw eigen huisstijl. Benieuwd hoe de beveiliging van SecuDoc precies in elkaar steekt? Bezoek dan onze technische beveiligingspagina voor meer achtergrondinformatie.

Share:
 
 
 

2500+ organisaties gingen u voor

Begin vandaag nog met het snel, veilig en betrouwbaar versturen van berichten, bestanden en ondertekeningen naar uw relaties.

 
2500+ organisaties gingen u voor
 

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 085-30 30 070

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media